Şanlıurfa’nın merkez ilçelerinden biri olan Haliliye’de ilçe belediyesi tarafından önemli adımlar atıldı. Daha önce dışardan alınan bir çok hizmet, artık belediye bünyesinde kurulan atölye ve şantiyelerden sağlanıyor. Ekonomik anlamda büyük tasarruf sağlayan çalışmalar sayesinde Haliliye Belediyesi’nin kendi kendine yetecek seviyelere ulaşmak üzere olduğu belirtildi.
Üreten belediye modeli
Haliliye Belediyesi, kendi bünyesinde kurduğu üretim atölyeleriyle hem tasarruf sağlıyor hem de vatandaşlara daha modern ve güvenli park alanları sunuyor. "Üreten Belediye" anlayışıyla hareket eden Haliliye Belediyesi, kendi imkânlarıyla kamelya, bank, piknik masası ve aydınlatma direkleri üreterek kent estetiğine katkı sunmaya devam ediyor.
Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla çalışmalarını sürdüren Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, park ve yeşil alanları modern hale getirmek amacıyla üretim faaliyetlerini hızlandırdı. Metal, boyama ve ahşap atölyelerinde seri üretim yapan ekipler, kaynak ve boyama işlemleri tamamlanan ürünleri monte ederek parklara kazandırıyor.
Ayrıca, elektrik ve elektronik atölyesi, parkların aydınlatma sistemlerine yoğun mesai harcıyor. Onarılan ve yenilenen aydınlatma sistemleri sayesinde parklar daha güvenli hale getirilirken, vatandaşların akşam saatlerinde de huzurla vakit geçirebileceği alanlar oluşturuluyor.
Büyük tasarruf sağlıyor
Belediyenin Kırsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde kurulan taş kırma ve mıcır üretim tesisinde de kendi yol yapım malzemesini üretmesine imkan tanıyor. Konkasör makinesiyle donatılan modern tesis, günlük bin 400 ton üretim kapasitesine sahip. Tesiste üç farklı türde malzeme üretiliyor ve bu malzemeler, belediyenin üstyapı ile inşaat çalışmalarında etkin bir şekilde kullanılıyor. Kendi üretimini gerçekleştiren Haliliye Belediyesi, bu sayede kaynaklarını daha verimli kullanırken maliyetleri düşürüyor, hizmet süreçlerini ise hızlandırıyor. Üretimden elde edilen tasarruf, ilçe genelinde yürütülen diğer projelere daha fazla kaynak aktarılmasına imkan sağlıyor.
Haliliye Belediyesi’nin şantiye ve üretim atölyeleri sayesinde kaynakların daha verimli kullanıldığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, hizmetlerin hızlı ve etkili bir şekilde sürdürüldüğünü vurguladı. Şanlıurfa’da bir ilk olma özelliği taşıyan bu üretim modeli, vatandaşlardan da büyük takdir topluyor.
0 Yorum