İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yalova’da DEAŞ terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonun ardından sosyal medya üzerinden provokatif ve dezenformasyon içeren paylaşımlar yapan 16 şahsın yakalandığını duyurdu.
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kaynağı belirsiz, manipülatif, olumsuz ve gerçek dışı paylaşımların toplumda dezenformasyon üretmeye yönelik olduğuna dikkat çekti. Bu tür içeriklere karşı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Güvenlik Daire Başkanlığı’nın koordineli şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.
Yerlikaya açıklamasında ayrıca, vatandaşların yalnızca resmî kaynaklardan yapılan bilgilendirmeleri esas almaları gerektiğini vurguladı. Operasyonun, Yalova’da yaşanan ve 3 polisin şehit olduğu olayın ardından başlatıldığı kaydedildi.
Olayla ilgili soruşturma ve dijital incelemelerin devam ettiği bildirildi.
Kaynak: HABER MERKEZİ

0 Yorum