VİDEO YÜKLENİYOR…
Şanlıurfa’da gerçekleşen görkemli aşiret düğünü, hem Türkiye’den hem de Irak Kürdistan Bölgesi’nden gelen seçkin davetlileri bir araya getirdi.
İzol Aşireti ile Barzani ailesini akraba yapan bu büyük düğün, ihtişamı ve coşkusuyla uzun süre hafızalardan silinmeyecek anlara sahne oldu. Paraların havada uçuştuğu düğünde geline kilolarca altın takıldı.
Düğün törenine siyaset, iş dünyası ve aşiret camiasından çok sayıda önemli isim katıldı. Türkiye’nin farklı illerinden ve Irak Kürdistan Bölgesi’nden gelen misafirler, düğün salonunu doldurarak genç çifte destek verdi. Geleneksel ritüellerin modern organizasyonla harmanlandığı düğünde, yöresel ezgiler ve halaylar eşliğinde renkli görüntüler oluştu.
İzol ve Barzani Ailesinin düğününe Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili Hikmet Başak,Şanlıurfa Geçmiş Dönem Milletvekili Abdülkerim Gök,Şanlıurfa Geçmiş Dönem Cumhuriyet Halk PatisiMilletvekili Aziz Aydınlık,Siverek Belediye Başkanı Ali Bucak,Kanalurfa Yönetim kurulu Başkanı İşinsanı Abdurrahim Toru, Ak parti Ceylanpınar İlçe Başkanı İhsan Değirmenci,Geçmiş Dönem Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık,Eyyübiye belediye başkan yardımcısı Hüseyin Aslıhan,iş dünyası, siyasetçiler ve kanaat önderleri katıldı.
Gecede sahne alan ünlü sanatçılar ise davetlilere unutulmaz anlar yaşattı. Sanatçı İzzet Yıldızhan geceye renk katarken doyasıya bir gece yaşandı.
Düğünde konuşma yapan İzol Aşireti Reisi Cihan İzol, bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan tüm dostlarına ve akrabalarına teşekkür ederek, bu düğünün bölgesel ve aşiretler arasında büyük önem arz ettiğini söyledi.
Geçmiş dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol ise yaptığı açıklamada, düğüne katılım gösteren tüm akraba ve dostlara teşekkür ederek, “Barzani ailesiyle artık aile olduk. Bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Allah her iki tarafa da hayırlı ve uğurlu etsin,” dedi.
Barzani ise Şanlıurfa'ya gelin vermenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek genç çiftlere mutluluklar diledi.


0 Yorum