İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıkladığı bilgilere göre, Şanlıurfa dahil 18 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik son iki hafta içinde Jandarma tarafından düzenlenen operasyonlarda toplam 39 şüpheli yakalandı.
Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Adana, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ illerinde eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi.
Yakalanan şüphelilerin DEAŞ terör örgütüne üye oldukları, örgütle bağlantılı sözde yardım kuruluşlarına finans sağladıkları ve sosyal medya hesapları üzerinden terör propagandası yaptıkları belirlendi.
Operasyonlarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyale de el konuldu.
İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıkları ile sahada görev yapan Jandarma personeline teşekkür ederek teröre karşı mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.
“Teröre karşı birlik, beraberlik ve dayanışma en büyük gücümüzdür” ifadelerini kullanan Bakan Yerlikaya, halkın huzur ve güvenliği için operasyonların aralıksız devam edeceğini belirtti.
Kaynak: kamu bülteni
0 Yorum