Şanlıurfa’da her gün 10 kaçak trafo tespit ediyor

Dicle Elektrik, hizmet sunduğu bölgelerde hem kaçak elektrikle mücadele ederken hem de personel güvenliği konusunda ciddi tehditlerle karşı karşıya kalıyor. Şırnak’ta sahada görevli bir çalışan taşlı saldırıya uğrayarak başından yaralanırken, Şanlıurfa’da ise kaçak trafo bağlantısı yapmaya çalışan bir kişi hayatını kaybetti. Son 45 günde sadece Şanlıurfa’da 433 kaçak trafo tespit edilmesi, tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor.

Şanlıurfa’da her gün 10 kaçak trafo tespit ediyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaçak trafolar sadece ekonomiyi değil, insan hayatını da tehdit ediyor. Dicle Elektrik’in havadan drone destekli kontrolleri, özellikle tarımsal sulamanın yoğun olduğu Şanlıurfa’da çarpıcı verileri ortaya koydu. Sadece 45 günlük sürede toplam gücü yaklaşık 62 bin 860 kawayı bulan 433 adet kaçak trafo tespit edildi. 

Kaçak elektrik kullanımının önüne geçilmesi amacıyla savcılıklara suç duyuruları yapılırken, trafolara el konulması için hukuki süreç işletiliyor.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde tespit edilen iki kaçak trafonun bir başka tarlada kaçak bağlantısı yapılmaya çalışıldığı sırada, bağlantıyı gerçekleştirmeye çalışan ve elektrikçi olduğu bildirilen 35 yaşındaki O.U., akıma kapılarak yaşamını yitirdi. 

Olay, kaçak kullanımın ne denli ölümcül sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gösterdi. Şırnak’ta vatandaş başvurusunu değerlendirmek üzere sahaya giden Dicle Elektrik personeli, kimliği belirsiz kişilerin taşlı saldırısına uğrayarak başından yaralandı. Şirket, her iki olayla ilgili hukuki sürecin takipçisi olduğunu duyurdu.

Şirket son yıllarda sadece Şanlıurfa’da yaklaşık 16 milyar TL yatırım yapılarak şebeke güçlendirme çalışmaları gerçekleştirildi. Buna rağmen kaçak kullanım ve buna bağlı tehditlerin sürmesi, enerji arzının sürdürülebilirliği açısından büyük bir risk oluşturuyor. Dicle Elektrik, personel güvenliğini artıracak ek önlemlerle birlikte kaçakla mücadele ve altyapı iyileştirmelerine kararlılıkla devam ediyor.

Şanlıurfa’da her gün 10 kaçak trafo tespit ediyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.