İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle uluslararası düzeyde aranan 4, kırmızı difüzyonla aranan 1 ve ulusal düzeyde aranan 2 kişi olmak üzere toplam 7 suçlunun Türkiye’ye getirildiğini duyurdu. Firarilerden bazıları Avrupa’nın farklı ülkelerinde yakalandı.
Operasyonlar, Adalet Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda; İstanbul, Antalya ve Artvin İl Emniyet Müdürlükleri ile Antalya İl Jandarma Komutanlığı’nın iş birliğiyle yürütüldü.
İade edilen kişiler şu şekilde:
• S.A. – Kuzey Makedonya’da yakalandı. Bilişim yoluyla dolandırıcılıktan aranıyordu.
• G.K. – Almanya’da yakalandı. Uyuşturucu ticareti suçundan kırmızı bültenle aranıyordu.
• M.Ş. – Hollanda’da yakalandı. Suç örgütü üyeliği ve uyuşturucu ticareti suçlarından aranıyordu.
• A.S.A. – Fransa’da yakalandı. Uyuşturucu ticareti nedeniyle kırmızı bültenle aranıyordu.
• E.B. – Rusya’da yakalandı. Kasten öldürme suçundan kırmızı difüzyonla aranıyordu.
• M.T. – Ulusal düzeyde aranıyordu. Dolandırıcılık, tehdit, çocuğa cinsel istismar gibi çeşitli suçlardan yakalandı.
• K.Ç. – Gürcistan’da yakalandı. Nitelikli kasten öldürme suçundan aranıyordu.
Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada “Hangi bültenle aranırsa aransın, hangi ülkeye kaçarsa kaçsın; suçluları bulup getirmeye devam edeceğiz. Bu kabine döneminde iadesi sağlanan suçlu sayısı 360’a ulaştı. Türk polisinden kaçamayacaklar” ifadelerini kullandı.
Operasyonda görev alan adli ve kolluk birimlerine teşekkür eden Yerlikaya, özellikle Interpol-Europol Dairesi ile İstanbul, Antalya ve Artvin emniyet birimlerinin yanı sıra Antalya Jandarması’nı tebrik etti.
0 Yorum