Jandarma ekipleri, parada sahtecilik suçuna yönelik yürütülen kapsamlı bir operasyonla yaklaşık 4.5 milyar TL değerinde sahte dövizi ele geçirdi.
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı’nın koordinesinde yürütülen çalışmalar neticesinde; İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, sahte para bastıkları tespit edilen yabancı uyruklu 5 şüpheli gözaltına alındı.
Şüphelilerin, suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları ve bu sahte dövizleri piyasaya sürmeye hazırlandıkları belirlendi. Savcılık tarafından haklarında “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak” ve “Parada Sahtecilik” suçlarından soruşturma başlatıldı.
Operasyonlarda sadece sahte döviz değil, aynı zamanda sahte para üretiminde kullanılan bir matbaa ile çeşitli materyaller de ele geçirildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, başarılı operasyon nedeniyle Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nı, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nı ve operasyona katılan tüm jandarma personelini tebrik etti.
Bakan Yerlikaya açıklamasında, “Parada sahtecilik suçuna yönelik operasyonlarımıza kararlılıkla devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
0 Yorum