Antalya’nın Kepez ilçesinde 2025 yılına kara bir olay daha damgasını vurdu. İddiaya göre kamyon sürücüsü kırmızı ışık ihlali yapınca 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazada 1 kişi yaralanırken, 1 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Acı haberle bir eve daha ateş düştü.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kırmızı ışık ihlallerinin ölümcül sonuçlarına dikkat çekti. Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, 2024 yılında Türkiye genelinde meydana gelen 266 bin 854 ölümlü ve yaralamalı kazanın 7 bin 526’sı kırmızı ışık kuralına uymamaktan kaynaklandı. Bu ihlaller yüzünden 137 kişi yaşamını yitirdi.
İstatistiklere göre ülkemizde her 3 günde 1 kişi kırmızı ışık ihlali nedeniyle hayatını kaybediyor. Bakan Yerlikaya, “Tek bir amacımız var: Trafik kazalarında canlarımızı yitirmeyelim” mesajını paylaştı.
“Güvenli Yollar, Huzurlu Yolculuklar” çağrısı ise Bakanlığın trafikteki en önemli uyarısı oldu.