İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kırmızı bülten ve ulusal seviyede aranan toplam 8 suçlunun yakalanarak Türkiye’ye iade edildiğini açıkladı.
Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı, İstihbarat, Narkotik Suçlarla Mücadele ve Asayiş Daire Başkanlıklarının koordineli çalışmasıyla yürütülen operasyonlar sonucunda; Gürcistan, Almanya, Arnavutluk, Hırvatistan ve İran’da yakalanan suçluların ülkeye getirildiğini belirtti.
Kırmızı bültenle aranan O.A., S.Ö., Y.İ., A.A., H.D. ve T.T. ile ulusal seviyede aranan S.B. ve H.E.’nin çeşitli suçlardan iade edildiğini açıklayan Yerlikaya, operasyonda emeği geçen tüm birimlere teşekkür etti.
Yerlikaya paylaşımında, “Adalet Bakanlığımız ile operasyonda görev alan bakanlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Türkiye’nin huzuru için kararlılıkla çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı